Sałatka z sosem balsamicznym i granatem.
Dodatek sosu balsamicznego do sałatki, dalece zmienia jej charakter.
A jeżeli mamy odrobinę szczęścia i uda nam się, o tej porze roku, dostać świeże truskawki, to z prostych składników, jesteśmy w stanie w kilka minut przyrządzić potrawę, nie tylko smaczną, ale również wyrafinowaną.
składniki
A jeżeli mamy odrobinę szczęścia i uda nam się, o tej porze roku, dostać świeże truskawki, to z prostych składników, jesteśmy w stanie w kilka minut przyrządzić potrawę, nie tylko smaczną, ale również wyrafinowaną.
składniki
200 g truskawek ( opcjonalnie)
1 Krążek sera camembert
1 owoc granatu
4-5 łyżek sosu balsamicznego z tego przepisu
sposób przygotowania
Sałatę myjemy , suszymy i drzemy na niewielkie kawałki.
Truskawki dzielimy na ćwiartki, zaś krążek camemberta dzielimy na 8 trójkątów.
Z owocu granatu, wyciskamy sok, oraz wyjmujemy pestki ( dodając je do soku), następnie łączymy sok z granatu z sosem balsamicznym .
Do sporego naczynia wkładamy sałatę, truskawki, oraz ser, całość delikatnie mieszamy, dodając zaprawę sporządzoną z sosu balsamicznego i owocu granatu.
Rozkładamy na talerze i podajemy jako samodzielną lekką przystawkę, lub dodatek do dania.
Do sporego naczynia wkładamy sałatę, truskawki, oraz ser, całość delikatnie mieszamy, dodając zaprawę sporządzoną z sosu balsamicznego i owocu granatu.
Rozkładamy na talerze i podajemy jako samodzielną lekką przystawkę, lub dodatek do dania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz