piątek, 28 sierpnia 2015

lekki bananowy sandwich z masłem migdałowym

                                             bananowy sandwich

Nie jest to deser, choć jest pyszny, a raczej energetyczny baton, dostarczający naszemu organizmowi energii i cennych składników odżywczych. 
Takiej przekąski często potrzebujemy, czy to po  wyczerpującym treningu, czy tez po trudach codziennego dnia.


Składniki dla czterech osób
8 kawałków pieczywa chrupkiego
3 banany
masło migdałowe, przepis na które znajduje się tutaj
3 łyżki miodu





Sposób przygotowania

Kawałki pieczywa chrupkiego smarujemy po jednej stronie, warstwą masła migdałowego zmieszanego z miodem.

Pieczywo układamy, jeden kawałek obok drugiego ( warstwa masła ma znaleźć się na górze), a następnie na pieczywie układamy
obrane i przekrojone wzdłuż banany.
Na banany kładziemy kolejną warstwę pieczywa, posmarowaną z jednej strony migdałową masą ( tym razem układamy kromkę masłem do dołu).
Naszego sandwicha kładziemy na kuchenną deskę, przykrywamy go drugą deską, tę obciążamy (dużym słojem lub garnkiem) i całość odstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki kroimy na mniejsze części i zabieramy na trening.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz