Jej wykonanie zajmuje tylko kilka minut a jeszcze szybciej, znika ona później z talerzy
składniki dla czterech osób
150 g ugotowanej drobnej fasoli
150 g kukurydzy konserwowej
2 pomidory
1 niewielka papryka
150 g paluszków krabowych
1 łyżka majonezu
4 łyżki jogurtu
pół pęczka drobnego szczypiorku
garść pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo, pomidory zalewamy ma minutę wrzątkiem, po czym obieramy je ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w paski.
Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę i fasolę, a następnie wrzucamy je do miski, dokładamy do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka (zostawiając jedno, które pokrojone w cząstki będzie dekorowało każdą porcję), pomidory, paprykę i paluszki krabowe pokrojone na dwu centymetrowe kawałki.
Całość mieszamy, dodajemy jogurt, majonez, posiekamy drobno szczypiorek, sól oraz pieprz.
Sałatkę odstawiamy na 15-20 minut w chłodne miejsce a następnie podajemy, udekorowaną kawałkiem jajka i pomidorkami koktajlowymi.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz