Kiedy brakuje nam chęci, oraz czasu na gotowanie, to sałatka tego typu, jest wprost idealnym rozwiązaniem.
składniki dla czterech osób
200 g ugotowanej drobnej fasoli
100 g kukurydzy konserwowej
200 g groszku konserwowego
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu
pół pęczka drobnego szczypiorku
garść pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo, studzimy je i siekamy na drobne cząstki.
Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę, fasolę i groszek, a następnie wrzucamy je do miski, dokładamy do nich pokrojone w kostkę jajka, i całość mieszamy.
W niewielkiej misie mieszamy jogurt, majonez, posiekamy drobno szczypiorek, sól oraz pieprz.
Następnie przelewamy wymieszany sos na warzywa układając na górze pomidorki koktajlowe.
Sałatkę odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce a następnie podajemy na stół w misie, pozwalając aby każdy sam nakładając mieszał swoją porcję.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz