sobota, 5 września 2015

letni pyszny grillowany melon z białym serem

Grillowany melon z twarogiem i miodem


Melon z dodatkiem białego sera i miodu, dla zapewnienia energii i poprawy nastroju.




Składniki


Przepis na 2 osoby
1 melon
 2 łyżki miodu
½ owocu granatu
150 g sera twarogowego


Sposób przygotowania

Melon,  pomimo swoich walorów smakowych, jest  owocem niedocenianym, a grillowanie w pełni pozwala cieszyć się jego smakiem.


Melona kroimy w plastry o grubości około 1-1.5 cm, a kładziemy go na grillu na kilka minut dla każdej strony.

Mieszamy miąższ granatu z  łyżką miodu.

Twaróg kroimy w plastry, które następnie układamy na kawałkach melona. Następnie polewamy twaróg miodem zmieszanym z pestkami granatu.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz