Mam na swój własny użytek pewne powiedzenie, którym określam czas, kiedy na wszystko brak mi ... właśnie czasu, mówię wtedy że jestem w niedoczasie.
Najczęściej rezygnujemy wtedy z własnoręcznie wykonywanych posiłków, na rzecz różnych "substytutów".
Dziś jednak chce pokazać, że nawet będąc w wspomnianym powyżej niedoczasie, możemy w chwilę zrobić posiłek smaczny i zdrowy.
składniki dla trzech osób
2 szklanki wody
2 banany
100 g malin
ewentualnie dodatkowo
2 łyżki cukru brązowego
sposób przygotowania
Kaszę jaglaną płuczemy kilkukrotnie, pod bieżącą wodą ( dobrze jest ją wcześniej namoczyć, skraca to bowiem czas gotowania).
W garnku zagotowujemy dwie szklanki wody a następnie dodajemy, do garnka, szklankę wypłukanej kaszy.
Gotujemy kaszę do momentu aż wchłonie całą wodę( około piętnastu minut), dodając do niej ewentualnie, dwie łyżki cukru.
W tym czasie obieramy banany ze skórki i kroimy je w plastry.
Banany dodajemy do ugotowanej kaszy, całość mieszamy i rozkładamy na talerze, układając na wierzchu każdej porcji owoce malin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz