wtorek, 18 sierpnia 2015

banan z tortillą

Banan z masłem orzechowym zawinięty w tortillę

Powiedziano kiedyś, że rzeczy najprostsze są najlepsze, i dokładnie tak jest w tym przypadku.


Składniki dla czterech osób
4 placki tortilli
4 niewielkie banany
masło orzechowe, przepis na które znajduje się tutaj
2 łyżki miodu





Sposób przygotowania

Placki tortilli smarujemy warstwą masła orzechowego, zaczynając około dwóch centymetrów od brzegu placka.

Na jednym z końców każdego z placków układamy obranego banana, brzegi tortilli smarujemy miodem, a całość zwijamy (jak naleśniki).
Odstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Podajemy z lodami lub z innym ulubionym dodatkiem.



2 komentarze:

  1. ciekawa jestem tego smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie ;-)

    Zapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń