1,5 szklanki dowolnego makaronu
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 jajka
sok z połowy cytryny
garść oliwek
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz
sposób przygotowania
Gotujemy makaron, oraz jajka ( jajka na twardo, makaron na pół twardo.)
Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę z puszki, a następnie wrzucamy ją do miski, dokładamy do niej ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron, posiekane oliwki, pokrojone w kawałki krabowe paluszki, oraz drobno posiekane jajka.
W drugiej misce mieszamy jogurt, sok z cytryny oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, znów mieszamy i odstawiamy na dwie minuty.
Teraz dodajemy sos do reszty składników, mieszamy i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz