środa, 23 marca 2016

sałatka z krabimi paluszkami i makaronem

sałatka z paluszkami kraba



składniki 


250 g krabowych paluszków
1,5 szklanki dowolnego makaronu 
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 jajka
sok z połowy cytryny
garść oliwek
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz


sposób przygotowania

Gotujemy makaron, oraz jajka ( jajka na twardo, makaron  na pół twardo.)

Na  sicie płuczemy i odcedzamy   kukurydzę z puszki, a następnie wrzucamy ją do miski, dokładamy do niej ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron, posiekane oliwki, pokrojone w kawałki krabowe paluszki, oraz drobno posiekane jajka. 

W drugiej misce mieszamy jogurt, sok z cytryny oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, znów mieszamy i odstawiamy na dwie minuty.
Teraz dodajemy sos do reszty składników, mieszamy i gotowe.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz