czwartek, 5 listopada 2015

śledzie a la tatar

                                               śledź a la tatar



składniki 


1 cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki maggi
3 ogórki konserwowe
3 papryki konserwowe
5-6 filetów śledziowych matiasów
sok z ćwiartki cytryny
garść oliwek zielonych i czarnych
pieprz


sposób przygotowania


Śledziowe filety odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, wkładamy  do misy.
Do śledzi dodajemy pokrojone w kostkę :
 cebulę, ogórki konserwowe, oraz paprykę.
Dokładamy przekrojone na pół oliwki, sok z ćwiartki cytryny, olej, maggi, oraz pieprz.

Całość  mieszamy i wstawiamy  na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć.
Następnie  podajemy z ulubionym pieczywem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz