czwartek, 11 lutego 2016

pasta z awokado i twarogiem

pasta z awokado 


Samodzielne wykonanie pasty z pysznego awokado zajmuje dosłownie chwilę.
Uważam że naprawdę warto ją poświecić, by móc cieszyć się, lekką kremową masą aromatycznie pachnącą szczypiorem i pietruszką.

składniki

120 g  twarogu najlepiej domowego (np. zrobionego według tego przepisu)
2 dojrzałe awokado
2 ząbki czosnku
1/3 pęczka natki pietruszki
1/3 pęczka szczypioru
3 łyżki oliwy
pieprz, sól






sposób przygotowania


 Awokado obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki i wkładamy do miski.
 Następnie do miski, dodajemy twaróg, posiekany szczypior, czosnek, natkę pietruszki, oliwę, oraz pieprz i sól, 
Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły  i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz