sernik czekoladowo jagodowy
Leśne soczyste jagody i gorzka czekolada, a wszystko to połączone z delikatną i lekką serową masą. 
Czy można sobie wyobrazić lepszy deser na letnie dni?
składniki 
 
1 kg twarogu z wiaderka
1 tabliczka czekolady gorzkiej
ok 30 szt okrągłych biszkoptów
12 łyżek cukru
150 ml śmietanki 30%  
2 szklanki czarnych jagód
5 łyżek żelatyny
1,5 szklanki wody do galaretki z jagodami
2/3 szklanki wody do masy twarogowej
sposób przygotowania
Twaróg i śmietanę  wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę pokojową
2/3 jagód wkładamy do rondla  dodajemy cztery łyżki cukru i smażymy przez 2-3 minuty.
Następnie dodajemy do owoców 1,5 szklanki wody, 3 łyżki żelatyny, całość mieszamy (aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny) i odstawiamy do wystudzenia.
Na dno tortownicy ( ja użyłem formy o średnicy 25 cm) układamy połowę biszkoptów ( w mojej formie zmieściło się 15 sztuk).
W rondlu zagotowujemy 1/3 szklanki wody, dodajemy do niej cztery łyżki cukru, oraz czubatą łyżkę żelatyny. Zdejmujemy z palnika i mieszany do całkowitego rozpuszczenia składników.
Czekoladę łamiemy na kawałki i  rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Połowę twarogowej masy wkładamy do miski, dodajemy czekoladę i całość ucieramy, dodając partami wodę z rozpuszczoną żelatyną i cukrem.
Teraz masę przekładamy do tortownicy  i wstawiamy do lodówki aby się nieco schłodziła ( na około 30-40 minut).
Następnie na twarogową masę, wylewamy nieco więcej jak połowę jagodowej galaretki i tortownicę znów wstawiamy do lodówki ( tym razem na ponad godzinę).
W tym czasie do rondla wlewamy 1/3 szklanki wody, zagotowujemy  dodajemy cztery łyżki cukru,  zdejmujemy z palnika, dodajemy łyżkę żelatyny i całość dokładnie mieszamy.
Pozostały twaróg wkładamy do misy, dodajemy do niego słodką śmietankę i mieszając łączymy z wodą, żelatyną i cukrem.
Tortownicę wyjmujemy z lodówki i na galaretce układamy kolejną warstwę biszkoptów.
Teraz na wierzch wylewamy masę twarogową i znów całość schładzamy.
Na  górę  sernika wylewamy resztę tężejącej galaretki, którą wcześniej mieszamy z pozostałymi jagodami  i całość znów wkładamy do lodówki. 
Po kilku godzinach gotowy torcik kroimy i rozkładamy  na talerze.