pasta jajeczna
Prosta do przyrządzenia, jajeczna pasta z pewnością urozmaici każde śniadanie i nada posiłkowi nowy, niepowtarzalny smak.
składniki dla czterech osób
5 jajek
1/2 pęczka szczypioru z dymką
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka oleju
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu lub kwaśnej śmietany
sól, pieprz
sposób przygotowania
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Szczypior, razem z dymką drobno siekamy, jajka kroimy w drobną kostkę, siekamy również natkę pietruszki.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy do nich po łyżce oleju, jogurtu, oraz majonezu, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki.
Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz