piątek, 13 stycznia 2017

pasta z awokado i jajka

pasta z awokado 


Awokado to samo zdrowie, a wykonanie pasty zajmuje dosłownie chwilę.
Dlatego warto by ta smaczna i zdrowa pasta gościła  jak najczęściej w naszym jadłospisie.


składniki



1 dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
1/4 pęczka szczypioru
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu
pieprz, sól






sposób przygotowania


 Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i wkładamy do miski.
 Następnie do miski, dodajemy jajka ( obrane ze skorupek), posiekany szczypior, musztardę, majonez, sok z cytryny, jogurt, oraz pieprz i sól. 
Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły  i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków.





5 komentarzy:

  1. pycha. uwielbiam awokado w każdej postaci

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie szukam pomysłów na pasty kanapkowe i ta do mnie mówi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam już parę razy. pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie, muszę spróbować koniecznie.

    OdpowiedzUsuń