pasta z awokado
Awokado to samo zdrowie, a wykonanie pasty zajmuje dosłownie chwilę.
Dlatego warto by ta smaczna i zdrowa pasta gościła jak najczęściej w naszym jadłospisie.
składniki
1 dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
1/4 pęczka szczypioru
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu
pieprz, sól
sposób przygotowania
Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i wkładamy do miski.
Następnie do miski, dodajemy jajka ( obrane ze skorupek), posiekany szczypior, musztardę, majonez, sok z cytryny, jogurt, oraz pieprz i sól.
Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków.
Następnie do miski, dodajemy jajka ( obrane ze skorupek), posiekany szczypior, musztardę, majonez, sok z cytryny, jogurt, oraz pieprz i sól.
Super przepis ,smaczny
OdpowiedzUsuńpycha. uwielbiam awokado w każdej postaci
OdpowiedzUsuńwłaśnie szukam pomysłów na pasty kanapkowe i ta do mnie mówi :)
OdpowiedzUsuńrobiłam już parę razy. pycha!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie, muszę spróbować koniecznie.
OdpowiedzUsuń