W zasadzie przygotowanie tej sałatki zabiera tyle czasu, ile go potrzebujemy do ugotowania jajek.
Szybki sposób przygotowania i proste składniki, to niewątpliwe atuty tej sałatki, kolejnym jest jej wyborny smak.
składniki dla sześciu osób
4 jajka
200 g fasoli konserwowej ( lub ugotowanej)
200 g kukurydzy konserwowej
200 g groszku konserwowego
2 łyżki majonezu
4-6 łyżek jogurtu naturalnego
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo.
Na sicie płuczemy i odcedzamy konserwowy groszek, kukurydzę i fasolę, a następnie wrzucamy je do miski, dokładamy do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka (zostawiając jedno, które pokrojone w cząstki będzie dekorowało każdą porcję).
Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki, jogurt oraz majonez, całość mieszamy przyprawiając solą oraz pieprzem.
Sałatkę podajemy udekorowaną kawałkiem jajka i posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz