składniki dla sześciu osób
2 łodygi selera
1 niewielki kalafior
2 l wywaru
100 ml słodkiej śmietany
domowe maggi według tego przepisu
sól, pieprz
szczypta rozmarynu
natka pietruszki
koperek
domowe maggi według tego przepisu
sól, pieprz
szczypta rozmarynu
natka pietruszki
koperek
sposób przygotowania
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i lekko ją szklimy.
Do zeszklonej cebuli, dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone w kawałki łodygi selera, oraz pietruszkę i marchew pokrojone w kostkę ( lub w zapałki).
Całość przesmażamy przez 2-3 minuty, a następnie wszystko zalewamy drobiowym bulionem.
Zagotowujemy i dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki, oraz kalafiora podzielonego w różyczki.
Zupę gotujemy przez dziesięć minut, po czym dodajemy do niej słodką śmietanę, sól, pieprz, rozmaryn, oraz maggi.
Gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie rozlewamy na talerze, dodając do każdej porcji, drobno posiekaną pietruszkę oraz koperek.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i lekko ją szklimy.
Do zeszklonej cebuli, dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone w kawałki łodygi selera, oraz pietruszkę i marchew pokrojone w kostkę ( lub w zapałki).
Całość przesmażamy przez 2-3 minuty, a następnie wszystko zalewamy drobiowym bulionem.
Zagotowujemy i dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki, oraz kalafiora podzielonego w różyczki.
Zupę gotujemy przez dziesięć minut, po czym dodajemy do niej słodką śmietanę, sól, pieprz, rozmaryn, oraz maggi.
Gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie rozlewamy na talerze, dodając do każdej porcji, drobno posiekaną pietruszkę oraz koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz