Samodzielne wykonanie pasty z pysznego awokado zajmuje dosłownie chwilę.
Uważam że naprawdę warto ją poświecić, by móc cieszyć się, lekką kremową masą aromatycznie pachnącą szczypiorem i pietruszką.
składniki
2 dojrzałe awokado
2 ząbki czosnku
1/3 pęczka natki pietruszki
1/3 pęczka szczypioru
3 łyżki oliwy
pieprz, sól
sposób przygotowania
Awokado obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki i wkładamy do miski.
Następnie do miski, dodajemy twaróg, posiekany szczypior, czosnek, natkę pietruszki, oliwę, oraz pieprz i sól,
Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków.
Następnie do miski, dodajemy twaróg, posiekany szczypior, czosnek, natkę pietruszki, oliwę, oraz pieprz i sól,
Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz