środa, 17 lutego 2016

makaronowa sałatka z tuńczykiem

sałatka z tuńczykiem

Smaczna sałatka z makaronem i tuńczykiem, to idealna propozycja na  posiłek lekki, ale pożywny.

składniki dla czterech osób


puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szklanka dowolnego makaronu 
120 g kukurydzy konserwowej
120 g groszku konserwowego
2 łyżki majonezu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1/3 pęczka szczypiorku
1/3 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz


sposób przygotowania

Gotujemy makaron  na pół twardo.

Na  sicie płuczemy i odcedzamy  konserwowy groszek i kukurydzę, a następnie wrzucamy warzywa do miski, dokładamy do nich ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron.

Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki ( odcedzonego), jogurt oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy, odstawiamy na dziesięć minut pozwalając połączyć się smakom i gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz