sałatka z tuńczykiem
składniki dla czterech osób
Smaczna sałatka z makaronem i tuńczykiem, to idealna propozycja na posiłek lekki, ale pożywny.
1 szklanka dowolnego makaronu
120 g kukurydzy konserwowej
120 g groszku konserwowego
2 łyżki majonezu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1/3 pęczka szczypiorku
1/3 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz
sposób przygotowania
Gotujemy makaron na pół twardo.
Na sicie płuczemy i odcedzamy konserwowy groszek i kukurydzę, a następnie wrzucamy warzywa do miski, dokładamy do nich ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron.
Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki ( odcedzonego), jogurt oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy, odstawiamy na dziesięć minut pozwalając połączyć się smakom i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz