Prosta jajeczna pasta, która urozmaici każde śniadanie i nada mu nowy, oryginalny smak.
składniki dla czterech osób
puszka tuńczyka w oleju
1/2 pęczka szczypioru
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
sposób przygotowania
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Ząbki czosnku drobno siekamy, wrzucamy je na rozgrzany na patelni olej i smażymy przez minutę ( uważając aby nie przypalić czosnku ponieważ zgorzknieje)
Szczypior drobno siekamy, jajka kroimy w drobną kostkę, z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju i dzielimy go na mniejsze kawałki
Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa.
Świetny pomysł, nigdy nie wpadłam na to, żeby pastę jajeczną robić w wersji z tuńczykiem.
OdpowiedzUsuńpastę jaką robiłam to była z wędzonej makreli i cebuli i ewentualnie ogórek konserwowy
OdpowiedzUsuń-------------------------------------
http://bit.ly/2eq3TuE