Sos tatarski należy to tego rodzaju dodatków, które równie dobrze komponują się z rybą mięsem czy też w końcu z jajem.
Dlatego dziś pragnę przedstawić prostą propozycję, na danie szybkie, łatwe i bardzo smaczne.
składniki
Jajka gotujemy na twardo.
Siekamy w drobną kostkę ogórki, marynowane grzyby, oraz połowę szczypioru i wkładamy do miski.
Następnie do miski dodajemy majonez, kwaśną śmietanę ( lub jogurt naturalny), musztardę, miód i sok z cytryny, całość mieszamy, doprawiając solą, oraz pieprzem.
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, układamy na półmisku i zalewamy sosem.
Teraz misę odstawiamy w chłodne miejsce na trzydzieści minut.
Gotowe danie wyjmujemy z lodówki, posypujemy resztą drobno posiekanego szczypiorem i podajemy.
Siekamy w drobną kostkę ogórki, marynowane grzyby, oraz połowę szczypioru i wkładamy do miski.
Następnie do miski dodajemy majonez, kwaśną śmietanę ( lub jogurt naturalny), musztardę, miód i sok z cytryny, całość mieszamy, doprawiając solą, oraz pieprzem.
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, układamy na półmisku i zalewamy sosem.
Teraz misę odstawiamy w chłodne miejsce na trzydzieści minut.
Superowy przepis ,o takim nie wiedzialam.sprobuje zrobic
OdpowiedzUsuń