brzoskwinia na cieście francuskim
To właśnie ta pora roku, kiedy chętniej sięgamy do treściwszych deserów. Dziś nie skusi nas już owocowy mus, pora na przysmaki całkiem innego kalibru.
Składniki
Konfitura z wiśni (a ja jeśli mam zostało to z czereśni i przepis na konfiturę znaleźć można na tej stronie)
1 brzoskwinia
Białko jaja
Cukier brązowy
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
Z gotowego ciasta wykrajamy prostokąty, zaginamy brzegi smarując je jednocześnie białkiem jajka i posypując cukrem.
Na powstałych kopertach układamy konfiturę z czereśni, na wierzchu kładziemy plastry brzoskwini i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 8-9 minut
Na powstałych kopertach układamy konfiturę z czereśni, na wierzchu kładziemy plastry brzoskwini i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 8-9 minut
Bardzo ciekawy przepis. Jestem ciekawa tego smaku, ponieważ uwielbiam brzoskwinie i ciasto francuskie!:)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń