Niewiele jest zup które robi się w tak szybko i w których smak dorównuje bogactwu cennych składników.
składniki dla czterech osób
0,6 l wywaru rybnego
400 ml mleczka kokosowego
2 ząbki czosnku
2 małe papryczki chilli
sok z połowy cytryny
kawałek korzenia imbiru
2 łyżki masła
sól
sposób przygotowania
Do rondla, na rozgrzane masło wrzucamy drobno posiekane ząbki czosnku, oraz również posiekany korzeń imbiru.
Smażymy przez 2-3 minuty, a następnie całość zalewam wywarem rybnym.
Dodajemy filety ze szczupaka, gotując przez kolejne 7-10 minut, na koniec wlewamy mleczko kokosowe.
Zupę przyprawiamy posiekaną papryczką chilli, sokiem z cytryny, oraz solą . Gotujemy jeszcze minutę, a następnie nakładamy na talerze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz