tag:blogger.com,1999:blog-2995797566143484050.post3642170462861100951..comments2024-03-04T21:04:37.407+01:00Comments on Miód i pieprz: zakwasRobert Stolp Banachhttp://www.blogger.com/profile/12398299082192341475noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2995797566143484050.post-10353753582964374502016-07-10T18:48:01.622+02:002016-07-10T18:48:01.622+02:00Do wypieku jednego bochenka o wadze ok. 650-750 g ...Do wypieku jednego bochenka o wadze ok. 650-750 g używam 5 łyżek stołowych zakwasu ( dzień wcześniej dokarmionego 3-4 łyżkami razowej mąki) i to przy "mocnym" zakwasie w zupełności wystarczy by bochenek porządnie wyrósł. Przy świeżym zakwasie zawsze zwiększam jego ilość w wypieku.Robert Stolp Banachhttps://www.blogger.com/profile/12398299082192341475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2995797566143484050.post-39502219917496189612016-07-10T17:17:55.438+02:002016-07-10T17:17:55.438+02:00witam! mama pytanie, czy ta ilość zakwasu wystarcz...witam! mama pytanie, czy ta ilość zakwasu wystarczy na upieczenie jednego chlebka, czy dokarmiamy i mamy stale w zasięgu ręki?Anonymousnoreply@blogger.com